Pavel Maurer
profesionální gurmán
Zakladatel vyhlášeného festivalu Prague Food Festival, autor Maurerova výběru Grand-restaurant a propagátor dobré kuchyně. Heslo „Nejezte blbě“ vypovídá zcela jasně J. Budeme mluvit nejen o jeho vztahu k čokoládě, ale i hvězdičkách vyhlášených restaurací a jak „nejíst blbě“…
David Šašek
šéfkuchař restaurace CODA v malostranském hotelu ARIA v Praze
Nejkrásnější terasa v Praze je určitě tady, ostatně 2 měsíce čekáte na rezervaci stolu. Nejen pro výhled, ale také díky skvělé kuchyni Davida Šaška. Začínal jako kuchař v rodinném penzionu v jihočeské Pístině, následně se učil od těch nejlepších kuchařův Praze. V restauraci CODA působí od roku 2004. David se s námi jistě podělí o svůj životní příběh, o tom jak se vaří ve špičkové restauraci a připraví dezert z čokolády, kteří šťastní vylosovaní budou degustovat. A připadá-li vám tvář Davida známá, tak vzpomeňte na pořad ČT „Parta marathon“. Ano.. David běžel J
www.codarestaurant.cz/sefkuchar-david-sasek/info/
Lucie Průšová
chocolatier, pattisisier a lektor
Jestli milujete Francii pro její cukrářskou tradici a eleganci, pak si nenechte ujít vystoupení Lucie Průšové. Cukrařině se věnuje od roku 2000, v letech 2011-2012 byla šéfcukrářkou michelinské restaurace La Degustation Bohéme Bourgeoise v Praze, od roku 2013 provozuje svoje cukrářské studio. Pracuje se špičkovými surovinami, jistě se s námi podělí o příběh její profesní i životní dráhy a opět šťastlivci ochutnají její špičkový dezert…
www.cukrarske-studio.cz/cukrar-lucie-prusova/
Stanislav Krámský
sběratel, autor knihy „O čokoládě“
Největší sbírku obalů od čokolád vlastní v České republice sběratel Stanislav Krámský. Kromě toho napsal knihu o čokoládě, je to odborník nejen na historii, ale také na moderní výrobu a výrobce. Letos poprvé přijede na festival do našeho diskusního křesla, přednese přednášku o historii čokolády a rád vám podepíše knihu.
www.sberatel-ksk.cz/skupina-cokoladove-obaly.php
Aneta Horčičková
food bloggerka
Jak se vede mladé a nadějné food bloggerce Antenně, která se specializuje na zdravé dorty a zákusky ? Na jejím blogu lze stáhnout recepty, které jsou výborné, snadné, zdravé a podle kterých si dobroty připravíte i doma. Jak takový blog vzniká uvidíte při jejím hostování.
www.facebook.com/antennacakery
Lukáš Koudelka a Jiří Stejskal
čokolatiéři, majitelé čokoládové manufaktury Jordi´s z Hradce Králové
Čokolády z manufaktury Jordi´s z Hradce Králové jsou velmi ceněné nejen mezi jedlíky, ale i na zahraničních výstavách. Jordi´s vyrábí i 100% čokoládu nebo mléčnou čokoládu, která je zcela jiná, než nabízí běžná produkce. Oba pánové přijedou do našeho křesla pro hosta, dále budete moci zažít ochutnávku jejich čokolád a také přednášku o čokoládě. Na festivalu budou oba dvy dny, takže je můžete potkat na jejich stánku a moudře pohovořit o čokoládě. Jordi´s jsou první čokoládovna v ČR, která začala vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů.
Nela Boudová
herečka a cestovatelka, milovnice čokolády
Herečka Nela Boudová je známá nejen z divadelních prken a z filmových rolí, ale také hodně cestuje na zajímavá a atraktivní místa. V
našem křesle pro hosta bude vyprávět o svých cestách a také o svých nejzajímavějších rolích. Jestli zvládne práci
s čokoládou uvidíme na místě...
Miroslav Šimůnek
herec a pohádkový princ
Budeme si povídat o filmech, natáčení, čokoládě a vaření. A třeba zkusíme vytvořit i nějakou vlastní čokoládu. Podaří se tomuto charismatickému herci něco sladkého vytvořit ?