Passion Chocolate je jedna z mála čokoládoven založených v Praze. Vychutnejte si čerstvě připravné čokolády a pralinky, které jsou vyráběny ručně v pražském ateliéru. Naším cílem je příprava kvalitní belgické čokolády a pralinek v moderním stylu. Každý námi vyrobený kus tak získává svůj specifický charakter
Geert & Melinda - majitelé
Není lepší způsob, jak se o lidech a jejich příbězích dovědět víc, než se se s nimi osobně setkat. Jste srdečně zváni.
1. Odkud pocházíte
Melinda: Narodila jsem se v Budapešti, hlavním městě Maďarska.
Geert: Pocházím z Antverp, hlavního města Flander v Belgii.
2. Jaký obor a kde jste studovali?
Melinda: Než jsem se rozhodla změnit profesi, pracovala jsem pro mezinárodní společnosti. Když jsem navštívila Antverpy a viděla čokolatiéra při práci, absolutně jsem tomuto řemeslu propadla. V Belgii, Maďarsku a Anglii jsem absolvovala školu specializovnou na výrobu čokolády, pralinek a jejich dekorací.
Geert: Studoval jsem ekonomické inženýrství na Univerzite v Antverpách.
3. Co Vás přivedlo na nápad založit v Praze společnost na výrobu čokolády?
Melinda: Přistěhovali jsme se sem před asi 5 lety. Hledala jsem pro sebe práci, při které bych využila svou tvořivost a řemeslné dovednosti. Praha se ukázala jako ideální místo pro mou aktivitu.
Geert: Všimli jsme si zvyšujícího se zájmu lidí o kvalitu potravin a jejich výrobu. Belgie i Česká republika jsou známy kvalitním pivem, rozhodli jsme se tedy do ČR přivést druhý poklad Belgie a to je čokoláda.
4. Jaký je rozdíl mezi Vašimi výrobky a produkty , které v současné době nabízí trh v Praze?
Geert: Důležité je, že nejsme přeprodejci. Melinda vyrabí ručně přímo v Praze.
Melinda: Náš přístup je založen na flexibilitě. Ráda pracuji s klienty, kteří mají vlastní nápady a představu, jak čokoládu přizpůsobit jejich potřebám a chutím, ať už se jedná o konkrétní ingredience nebo změnu obalu.
5. Máte dobré vztahy s konkurencí?
Geert: Ano, jsme nakloněni spolupráci. Jsem toho názoru, že přetlačování Vám pomohou vyhrát pouze na krátkou dobu.
6. Melindo, dodržujete striktně recepty, nebo využíváte svou kreativitu a fantazii?
Melinda: Co se týká přípravy čokolády, stritktně dodržuji technické postupy. Nedokáži si však představit jiný produkt, surovinu, který by byl tak kreativní jako je právě čokoláda.
7. Co považujete za nejdůležitější pro výrobu čokolády?
Melinda: Výroba čokolády vypadá velmi jednoduše, ale ti, kteří to někdy zkusili, vědí, že je to komplexní proces. Pro výrobu požadovaného produktu je potřeba jej provádět velmi precizně, za správných podmínek a se stálou kontrolou. Pro mě osobně je velmi důležité, s jakou kvalitnou ingrediencí pracuji.
Geert: Kvalita a Melindina vášeň pro její přípravu.
http://www.passionchocolate.cz/