Zdroj: http://www.festivalcokoladytabor.cz/mapa-a-prodejci/felini-chocolate  •  Vydáno: 4.10.2016 14:20  •  Autor: Lenka Želivská

Felini Chocolate

Felini ChocolateŠpičkové italské a švýcarské čokolády poprvé v Táboře...

FELINI CHOCOLAT

Felini Chocolat je český e-shop specializující se na prodej vysoce kvalitní čokolády a produktů z ní vyrobených. Značku Felini Chocolat jsem založil na podzim roku 2015. Už jsem se nespokojil s tím, co ve velkém nabízely české obchody. S přesvědčením, že čokoláda není jen fialová, jsem se proto rozhodl jít vlastní zajímavou cestou.A tak se i Vám naskýtá možnost vychutnat si požitek z nabízených produktů. Ty pocházejí z malých zpravidla rodinných řemeslných čokoládoven, které si zakládají na nejlepších surovinách a inovativním přístupu. Zárukou kvality prodávaných výrobků jsou pak ocenění z mezinárodních soutěží International Chocolate Awards a Academy of Chocolate, které všechny zmíněné čokoládovny již pro své produkty získaly. Nabídka je pestrá – tmavé, mléčné; s oříšky, ovocné; sladké, slané i hořké a mnohem více! Těšit se můžete na nejlepší tmavé čokolády ekvádorské firmy Pacari, lahodné mléčné čokolády švýcarských mistrů z Beschle nebo italské produkty s místním ovocem a oříšky od bratří Gardiniových. Vlastence pak potěší čokoláda české firmy Jordi's, která navazuje na bohatou prvorepublikovou tradici. No, a protože jsou chutě zákazníků bezbřehé, stále hledám další, ty nejlepší, produkty světových čokoládových mistrů.Ochutnejte i Vy skutečnou čokoládu, udělejte radost svým blízkým lahodnými pralinkami. Máte-li firmu, obdarujte své klienty něčím výjimečným. Oslaďte svůj byznys námi nabízenými produkty.K obchodu přistupuji s pokorou a slušnosti, proto kladu důraz na férové jednání se zákazníky a vstřícný, osobitý přístup.Děkuji za Vaši přízeň a přeji sladkou chuť

BESCHLE

Švýcarskou čokoládovnu založil Ernst Beschle v roce 1898. Každá další generace rodiny Beschle, dnes již čtvrtá, ji pak vtiskla další rozměr, který zachovávají dodnes. Cukrovinky, pečivo, čokoládové speciality, zmrzliny, saláty a mnoho dalších produktů zdobí basilejskou firmu po celém světě. Od roku 2006 úspěšně expandují na další trhy, přičemž jejich produkty získávají mezinárodní uznání. Hlavní zásada již od počátku je vyrábět nejlepší čokoládové výrobky z těch nejlepších surovin. Tento přístup nikdy neopustili, a pokud nebyly ty nejlepší suroviny k dispozici, například během světových válek, byla výroba pozastavena. Beschle přináší požitek z vysoce kvalitních surovin kombinovaných se staletou tradicí řemeslného zpracování. Důraz na kvalitu zůstává, umění výroby čokolády pokračuje dále.

GARDINI
Dobrodružství Fabia a Manuela Gardini ve fascinujícím světě čokolády začalo v malé dílně ve Forlì v roce 1987. Od začátku se chtěli prezentovat jako řemeslníci, proto také společnost pojmenovali L'Artigiano. Od té doby se společnost výrazně rozrostla a jejich řemeslné výrobky dnes najdete ve specializovaných prodejnách nejen v Itálii, ale také v Evropě či USA.
Jejich vášeň pro čokoládu neustále roste. Studují ji, ochutnávají a tvoří unikátní formy a chutě, ovšem při jasném respektování tradic. Rádi posouvají hranice, například když mixují výrazné "Cru" odrůdy kakaa, jako jsou Criollo a Forestero. Atributy jejich produktů jsou pečlivý výběr nejlepšího původního kakaa, výhradně italské sušené ovoce a výběr vynikajících regionálních vín a potravinářských výrobků. To je současný směr Gardini.
Díky zkušenostem a důrazu na kvalitu nabízejí rukodělnou výrobu s unikátní podstatou a ojedinělou osobností. Důkazem jejich mimořádného úsilí a práce jsou průběžně získávána mezinárodní ocenění a spokojení zákazníci.
To je kouzlo a nádherný svět Gardini čokolády.

PACARI
Rodinnou čokoládovnu Pacari založili v roce 2002 Santiago Peralta a Carla Barbotó s cílem změnit dějiny čokolády v Ekvádoru. Brzy nato přinesla jejich snaha revoluci nejen v Ekvádoru, ale také v celé Latinské Americe.
Jméno Pacari, jež znamená "přirozenost", navozuje vše, co čokoláda představuje – ekvádorskou kakaovou odrůdu Arriba Nacional, která je známá jemnou ovocnou chutí s lehkým tónem květin, nejlepší lokální přírodní produkty, nepřetržitou inovaci, sociální odpovědnost, udržitelnost a přímý obchod s drobnými farmáři. Tento přístup dělá z Pacari jedinou společnost s certifikací Demeter Biodynamic, která zaručuje pěstování a výrobu v rámci zachování auto-regeneračního ekosystému bez chemikálií, pesticidů a hnojiv, čímž je zachována ekologická rovnováha mezi zvířaty, půdou, rostlinami a lidmi.
Stoprocentní ekvádorský původ všech ingrediencí dává lidem při ochutnání čokolád nezapomenutelný zážitek. Přidanou hodnotou je změna celé společnosti, na kterou jsou Santiago a Carla právem hrdí. To dělá jejich čokolády něčím jedinečným.