Zdroj: http://www.festivalcokoladytabor.cz/podrobny-program/soutez-pro-studenty-oboru-cukrar • Vydáno: 19.8.2015 17:49 • Autor: Lenka Želivská
SOUTĚŽ PRO STUDENTY OBORU CUKRÁŘ
Šance pro všechny studenty oboru cukrář ukázat co umí. Připravte ten nejlepší čokoládový dezert přímo na místě před očima diváků. Soutěž se koná pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.
Soutěž cukrářů - nominovaní soutěžící
1. soutěžící
Lucie Matoušková – 16let, Říčany
Studentka druhého ročníku, miluje cukrařinu, je to obor v kterém se může kreativně rozvíjet.
Nominována SOŠ stravování Říčany |
2. soutěžící - NEúČAST PRO NEMOC :-(
Michaela Urbanová – 17let, Veltruby
Studentka druhého ročníku, která na obdobné soutěži nikdy nebyla, ale velice se těší.
Nominována SOŠ stravování Říčany |
3. soutěžící
Kateřina Ježková – 16let, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav
Ráda modeluje a vytváří nové recepty. Na soutěž jede poprvé, ale účastnila se stáže v Itálii.
Nominována SOU gastronomie a podnikání, Praha 9 |
4. soutěžící
Nikol Wolfová – 16 let, Nová Včelnice
Žákyně 2.ročníku Střední školy obchodu, služeb a řemesel Tábor
Zajímá se o pečení, kreslení, četbu a volejbal. Na takové soutěži je poprvé.
Nominována Střední školou obchodu, služeb a řemesel Tábor |
5. soutěžící
Simona Bohuslávková – 17 let, Mladá Vožice
Žákyně 3.ročníku Střední školy obchodu, služeb a řemesel Tábor
Ráda peče a sportuje, jezdí na kole a má ráda volejbal. Na takové soutěži je poprvé.
Nominována Střední školou obchodu, služeb a řemesel Tábor |
Soutěž o nejlepší čokoládový dezert
Zadání soutěžního úkolu:
10 porcí čokoládového dezertu dle vlastní fantazie s povinnou prostorovou čokoládovou ozdobou
- Soutěžící vyrobí v časovém limitu 3 hodin 10 porcí dezertu
- Maximální hmotnost porce je 150g
- Soutěžící si přinese již hotový korpus na dezert dle vlastní fantazie, polotovary náplní a polev
- Obsah podílu čokolády v náplni není nijak omezen
- Prostorovou čokoládovou ozdobu bude připravovat soutěžící na místě v soutěžním čase
- Dezert se bude podávat na standardním dezertním talíři s dezertní vidličkou
- Vzhled dezertu nemá žádná omezení, fantazii se meze nekladou, kromě chutě se bude hodnotit i originalita provedení a zdobení
Pravidla soutěže:
- Soutěž je určena pro studenty oboru cukrář a pro studenty hotelových škol.
- Studenta nominuje vždy jeho domovská škola.
- Soutěž nemá věkové kategorie, všichni soutěžící soutěží ve stejné kategorii.
- Soutěž proběhne v rámci Festivalu čokolády v neděli 27.9.2015 v otevřené kuchyni v době mezi 12.00-16.00 hod.
- Na místě bude k dispozici temperovaná mléčná, bílá a hořká čokoláda RENO (Itálie) ašlehačka na dozdobení.
- Soutěžící si přinese všechny pomůcky na výrobu a zdobení dezertu, včetně mixéru.
- Na místě bude k dispozici konvektomat.
- Přesný soupis pomůcek, které budou k dispozici v otevřené kuchyni dostane soutěžící po přihlášení.
- Časový harmonogram:
12,00 – 12,30 představení soutěžících, krátký rozhovor
12,30 – 15,30 soutěžní čas
15,30 – 16,00 odevzdání soutěžních prací a hodnocení komisí
- Nejlepší dezerty vyhodnotí porota složená ze 3 členů – 2 jsou zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR, 1 z diváckých řad
- Vyhodnotíme 3 nejlepší dezerty.
- Vítěz získává pohár a titul Dezert Festivalu čokolády roku 2015 a další ceny.