Zdroj: http://www.festivalcokoladytabor.cz/napsali-o-nas/financni-noviny • Vydáno: 17.7.2015 7:46 • Autor: Lenka Želivská
Táborská Střelnice se na tři dny proměnila v čokoládový ráj
Tábor - Ochutnávat 15 druhů teplých čokolád z čokoládové řeky, nechat si namalovat čokoládový portrét, vyrobit si čokoládovou figurku i lízátko nebo třeba sledovat při práci mistry kuchaře mohou návštěvníci společenského domu Střelnice v Táboře. Začal tam Festival čokolády, který potrvá do neděle. Po celou dobu je k vidění expozice dortů, výstava plakátů i obalů. O víkendu jsou v nabídce třeba čokoládové masáže a přehlídka klobouků z čokolády.
Náš festival je o kvalitní čokoládě. Snažili jsme se oslovit firmy, které zpracovávají čokoládu ručně a nabízejí jen tu nejvyšší kvalitu. Chceme návštěvníkům ukázat, že práce s čokoládou je většinou ruční, od bobu až po výslednou pralinku," řekla za festivalový tým ČTK mluvčí Lenka Horejsková. K adventní době podle ní oslava čokolády patří. Čokoláda je podle ní dar, první zpracovatelé kakaových bobů indiáni ji dokonce nazývali pokrmem bohů.
V táborském společenském domě Střelnice začal 28. listopadu třídenní Festival čokolády, na kterém představují ruční výrobci čokolády své produkty. Součástí je veletrh čokoládového zboží, degustace, masáže, výstavy i přehlídka čokoládových klobouků.
Návštěvníci mohou vybírat zboží ve stáncích Čokoládového veletrhu, v nabídce jsou čerstvé pralinky, tabulky, sušenky, originální vánoční figurky nebo třeba fondue. Nechybí ani fairtradeové produkty, poctivá regionální zmrzlina a kvalitní čokoládové pecky na potahování vánočního cukroví. Speciální novinkou jsou čokoládové kalíšky s vybranými likéry.
V táborském společenském domě Střelnice začal 28. listopadu třídenní Festival čokolády, na kterém představují ruční výrobci čokolády své produkty. Součástí je veletrh čokoládového zboží, degustace, masáže, výstavy i přehlídka čokoládových klobouků.
Za tři dny se na festivalu představí celá plejáda špičkových kuchařů a cukrářů z celé země, táborský region budou třeba reprezentovat šéfkuchař hotelu Nautilus Martin Svatek, který předvede malování čokoládou, a speciální metodu přípravy jeleního hřbetu s čokoládovou omáčkou s višněmi předvede Miroslav Mužík, šéfkuchař hotelu Palcát.
V táborském společenském domě Střelnice začal 28. listopadu třídenní Festival čokolády, na kterém představují ruční výrobci čokolády své produkty. Součástí je veletrh čokoládového zboží, degustace, masáže, výstavy i přehlídka čokoládových klobouků.
V doprovodném programu jsou o víkendu pro návštěvníky připraveny pohádky, přednášky a degustace vín i koncert latinskoamerických hitů. Bude prezentace kosmetických firem i kávových výrobků ze soukromé pražírny. V neděli mohou návštěvníci festivalu sledovat, jak vzniká čokoládová socha pod rukama Marie Hrbkové a v 16:00 vyhlášení vítězů soutěže o nejhezčí dort.