Soutěž cukrářů - nominovaní soutěžící
1. soutěžící
Lucie Matoušková – 16let, Říčany
Studentka druhého ročníku, miluje cukrařinu, je to obor v kterém se může kreativně rozvíjet.
Nominována SOŠ stravování Říčany |
2. soutěžící - NEúČAST PRO NEMOC :-(
Michaela Urbanová – 17let, Veltruby
Studentka druhého ročníku, která na obdobné soutěži nikdy nebyla, ale velice se těší.
Nominována SOŠ stravování Říčany |
3. soutěžící
Kateřina Ježková – 16let, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav
Ráda modeluje a vytváří nové recepty. Na soutěž jede poprvé, ale účastnila se stáže v Itálii.
Nominována SOU gastronomie a podnikání, Praha 9 |
4. soutěžící
Nikol Wolfová – 16 let, Nová Včelnice
Žákyně 2.ročníku Střední školy obchodu, služeb a řemesel Tábor
Zajímá se o pečení, kreslení, četbu a volejbal. Na takové soutěži je poprvé.
Nominována Střední školou obchodu, služeb a řemesel Tábor |
5. soutěžící
Simona Bohuslávková – 17 let, Mladá Vožice
Žákyně 3.ročníku Střední školy obchodu, služeb a řemesel Tábor
Ráda peče a sportuje, jezdí na kole a má ráda volejbal. Na takové soutěži je poprvé.
Nominována Střední školou obchodu, služeb a řemesel Tábor |
Soutěž o nejlepší čokoládový dezert
Zadání soutěžního úkolu:
10 porcí čokoládového dezertu dle vlastní fantazie s povinnou prostorovou čokoládovou ozdobou
- Soutěžící vyrobí v časovém limitu 3 hodin 10 porcí dezertu
- Maximální hmotnost porce je 150g
- Soutěžící si přinese již hotový korpus na dezert dle vlastní fantazie, polotovary náplní a polev
- Obsah podílu čokolády v náplni není nijak omezen
- Prostorovou čokoládovou ozdobu bude připravovat soutěžící na místě v soutěžním čase
- Dezert se bude podávat na standardním dezertním talíři s dezertní vidličkou
- Vzhled dezertu nemá žádná omezení, fantazii se meze nekladou, kromě chutě se bude hodnotit i originalita provedení a zdobení
Pravidla soutěže:
- Soutěž je určena pro studenty oboru cukrář a pro studenty hotelových škol.
- Studenta nominuje vždy jeho domovská škola.
- Soutěž nemá věkové kategorie, všichni soutěžící soutěží ve stejné kategorii.
- Soutěž proběhne v rámci Festivalu čokolády v neděli 27.9.2015 v otevřené kuchyni v době mezi 12.00-16.00 hod.
- Na místě bude k dispozici temperovaná mléčná, bílá a hořká čokoláda RENO (Itálie) ašlehačka na dozdobení.
- Soutěžící si přinese všechny pomůcky na výrobu a zdobení dezertu, včetně mixéru.
- Na místě bude k dispozici konvektomat.
- Přesný soupis pomůcek, které budou k dispozici v otevřené kuchyni dostane soutěžící po přihlášení.
- Časový harmonogram:
12,00 – 12,30 představení soutěžících, krátký rozhovor
12,30 – 15,30 soutěžní čas
15,30 – 16,00 odevzdání soutěžních prací a hodnocení komisí
- Nejlepší dezerty vyhodnotí porota složená ze 3 členů – 2 jsou zástupci Asociace kuchařů a cukrářů ČR, 1 z diváckých řad
- Vyhodnotíme 3 nejlepší dezerty.
- Vítěz získává pohár a titul Dezert Festivalu čokolády roku 2015 a další ceny.